Sund Stund Fotvård

En stunds skön avkoppling där terapeuten med skicklighet vårdar dina fötter med olika verktyg och produkter.

Sund Stund Fotvård i Knivsta

En stunds skön avkoppling där terapeuten med skicklighet vårdar dina fötter med olika verktyg och produkter. Fotvård är lika mycket en förebyggande (proaktiv) behandling, som en skönhetsbehandling. Lägg till en kur för trötta fötterna eller lackning av naglarna, så får du en så nära spa upplevelse du kan komma. Du får även i samband med din fotvårdsbehandling en lyxig kopp kaffe, tillgång till både gym och bastu i Move Wellness härliga gym och lounge.

När du lämnar en fotvårds behandling ska du inte bara känna dig lätt och len i fötterna, utan även se skönheten dina fötter har.

N

Mellan varje behandling spritas alla aktuella ytor i kliniken av.

N

Munskydd bärs vid önskemål.

N

Fri parkering.

N

Bastun är avstängd under rådande omständigheter.

N

Kliniken är bemannad endast under bokade tider.

Fotvård-Sund-Stund

Stay True, Stay Sund!

Sund-Stund

Hur går det till?

I en fotvårdsbehandling hos Sund Stund ingår alltid en snabb konsultation av foten och tårna. Efter konsultationen får du ett fotbad för att mjuka upp och avlägsna smuts.

Produkterna i fotbadet ska även hjälpa emot inflammation och eventuella svullnader. Kan även ha en viss utrensande effekt beroende på badsalt. Efter fotbadet klipps naglar och all död hud avlägsnas med försiktighet, därefter filning med både grov och fin fil används. Fotvårds behandlingarna avslutas med en stunds sund och hälsofrämjande fot och underbensmassage.

Konsultation inför behandling

Skorna du använder antingen hjälper eller stjälper dina fötter och leder. Under långa arbetstimmar är våra fötter instängda i ofta osköna arbetsskor. Dina fötter är unika och ska hjälpa dig igenom livet.

Med skor eller sulor som inte är anpassade efter dina fötter, brukar problem med fötterna dyka upp tidigt. Andra problem uppstår även med okunskap om hur du ska vårda dina fötter. Allt detta kan vi kika på när du kommer för konsultation eller en behandling av dina fötter hos mig.

Vem passar behandlingen för?

När vi blir äldre, blir vi stelare och det gör att vi får svårare att komma åt våra fötter. De flesta äldre personerna behöver hjälp med fotvård.

Personer som tar medicin och har vissa sjukdomar kan ha större problem med fötterna. För dessa personer är regelbunden medicinsk fotvård ett måste för att kunna gå och använda fötterna.

Du som idrottar mycket behöver fötter som fungerar obehindrat. Vid idrottsutövning går det inte att ha något som stör, skaver eller smärtar i fötterna. Det minskar idrottsprestationen.

Personer med underliggande sjukdomar och de som inte själv kan ta hand om sina fötter rekommenderas Medicinsk fotvård var 6:e vecka.

Fotvård rekommenderas till friska fötter var 3:e månad.

Bra att tänka på innan fotvård

Du kommer innan behandlingen få fylla i ett kund kort. I det får du berätta om du har sjukdomar eller äter blodförtunnande medicin.

Det är även viktigt att det framkommer om du har allergier. Vissa av produkterna jag använder kan eventuellt behöva anpassas efter dina behov.  Ämnen som finns i produkterna är tex: citron , eteriska oljor och en liten mängd enbär.

Ta gärna med rena strumpor (alla strumpor ska vara tvättade i 60 grader pga de snabbt växande bakterierna som älskar trånga, fuktiga och smutsiga utrymmen).

Innan du kommer på fotvårdsbehandlingar: Ha vida byxor så att det går lätt att dra upp dem till knäna. Detta underlättar arbete för terapeuten.

Ta av nagellack innan behandlingen, då kan jag arbeta längre tid med det som du kommit för.

Alla dina uppgifter som jag behöver för att utföra den bästa behandlingen för just dig, är sekretessbelagda. Det är bara jag som ansvarig terapeut som har tillgång till dina uppgifter. Självklart har jag tystnadsplikt!

Alla fötter är unika och ha därför i åtanke att behandlingen kan ta längre tid än planerat. Därför är det klokast att du inte bokar in något just efter behandlingen.