Medicinsk Fotvård

Vi behandlar, vårdar och förebygger medicinska tillstånd på dina fötter.

Medicinsk Fotvård i Knivsta

Många har stora problem med sina fötter, detta på grund av underliggande sjukdom. Kan även bero på att man gått för lång tid med ett problem i foten. Därför är det viktigt att söka hjälp för fotproblem när de uppstår.

Med fotvård blir många helt symtomfria, ibland kräver det en längre tids återkommande behandlingar.

N

Mellan varje behandling spritas alla aktuella ytor i kliniken av.

N

Munskydd bärs vid önskemål.

N

Fri parkering.

N

Bastun är avstängd under rådande omständigheter.

N

Kliniken är bemannad endast under bokade tider.

Fotvård-Sund-Stund

Stay True, Stay Sund!

Sund-Stund

Hur går det till?

I en fotvårdsbehandling hos Sund Stund ingår alltid en snabb konsultation av foten och tårna. Efter konsultationen får du ett fotbad för att mjuka upp och avlägsna smuts.

Produkterna i fotbadet ska även hjälpa emot inflammation och eventuella svullnader. Kan även ha en viss utrensande effekt beroende på badsalt. Efter fotbadet klipps naglar och all död hud avlägsnas,  behandling av olika symtom i foten. Olika hjälpmedel används.

Vid mån av tid avslutas behandlingen med skön, hälsofrämjande fot och underbensmassage, som hjälper att avlasta senorna och musklerna.

Konsultation inför behandling

Skorna du använder antingen hjälper eller stjälper dina fötter och leder. Under långa arbetstimmar är våra fötter instängda i ofta osköna arbetsskor. Dina fötter är unika och ska hjälpa dig igenom livet.

Med skor eller sulor som inte är anpassade efter dina fötter, brukar problem med fötterna dyka upp tidigt. Andra problem uppstår även med okunskap om hur du ska vårda dina fötter. Allt detta kan vi kika på när du kommer för konsultation  eller en behandling av dina fötter hos mig.

Vem passar behandlingen för?

När vi blir äldre, blir vi stelare och det gör att vi får svårare att komma åt våra fötter. De flesta äldre personerna behöver hjälp med fotvård.

Personer som tar medicin och har vissa sjukdomar kan ha större problem med fötterna. För dessa personer är Regelbunden medicinsk fotvård ett måste för att kunna gå och använda fötterna.

 Du som idrottar mycket behöver fötter som fungerar obehindrat. Vid idrottsutövning går det inte att ha något som stör, skaver eller smärtar i fötterna. Det minskar idrottsprestationen.

 Personer med underliggande sjukdomar och de som inte själv kan ta hand om sina fötter rekommenderas Medicinsk fotvård var 6:e vecka.

Resan Mot Ett Sundare Liv